Ring oss nå

22 79 79 22

signature-washroom

Vi √łnsker ikke kj√łnnsn√łytrale toaletter!

09/01/2012

Billedtekst

På svært mange arbeidsplasser – hele fire av ti – må kvinner og menn dele toalettet. Dette faller dårlig i smak hos brukerne, spesielt blant kvinnene, viser vår store InFact-undersøkelse. Bør ikke arbeidsgivere ta dette på alvor?

Vi som jobber med å levere hygieneløsninger til norske arbeidsplasser, får langt flere negative tilbakemeldinger der kvinner og menn må dele toalettet. Derfor var ikke resultatet i InFact undersøkelsen om kjønnsnøytrale toaletter overraskende. Ikke minst bekrefter undersøkelsen forskjellene mellom kjønnene. 30 prosent av kvinnene har hatt negative opplevelser med å dele toalettene med mennene, mot bare 15 prosent av mennene. Det betyr at antakelsen om at menn generelt har et litt slappere forhold til hygiene og renhold enn kvinner trolig stemmer.

Mer overraskende var det imidlertid at utbredelsen av kjønnsnøytrale toalett er så omfattende. Hele 37 prosent av norske arbeidsplasser har det. Kan det henge sammen med at de fleste bedrifter ledes av menn – som etter undersøkelsen å dømme – har et slappere forhold til god hygiene? Vi har ikke fasiten, men det er grunn til å anta at hvis flere arbeidsplasser hadde vært ledet av kvinner, ville trolig også andelen kjønnsdelte toaletter økt betydelig. Det er rimelig å anta at også de generelle hygieneforholdene hadde økt.

Var oppfordring til alle bedriftsledere er derfor: La menn og kvinner få hvert sitt toalett. Fremfor alt handler det om trivsel.

#