Ring oss nå

22 79 79 22

signature-washroom

Barnehager: Dritlei av dritlukt?

31/10/2011

Rød matte

Knapt noe annet er til så stor sjenanse - verken for barna, ansatte eller foreldre - enn den varme, ekle duften av brukte bleier. Grefsenlyst FUS Barnehage har endelig løst problemet: "Det er som å gå inn i en blomstereng", melder barnehagen.

Mye av problemet med vond lukt fra bleier skyldes for dårlige systemer for håndtering av bleier. Som oftest går de rett i søpla, hvor de blir liggende som kilde til ekkel, sjenerende lukt hele dagen. Spesielt på varme sommerdager kan det bli uutholdelig å være inne på stellerommet. 

En stor tidstyv er det også. Ofte velger barnehageansatte å løpe ut i søpla med de illeluktende bleiene, nettopp fordi de ønsker å unngå den kvalme lukten. Se for deg at hver barnehageansatt gjør det 10 ganger om dagen! Tenk hva denne tiden heller kunne vært brukt til?

Stort stress- og mistrivselselement

En av våre kunder, Grefsenlyst FUS Barnehage i Oslo, har endelig fått orden på dette daglige luktproblemet. Daglig leder i barnehagen, Gro Lunde, forteller at barnehagen har et stellerom uten vindu, noe som medførte at de var sterkt plaget av innestengt avføringslukt som ble hengende i rommet hele dagen. Stellerommet lå attpåtil i en sone med masse trafikk, både for foreldre, barn og personale. 

- Den vonde lukten fra stellerommet representerte et stress- og mistrivselselement for våre ansatte, sier daglig leder Gro Lunde. 

Et rent og delikat inneklima

For å bli kvitt luktproblemet prøvde barnehagen ulike produkter og løsninger, uten at de følte at det lyktes helt. Først når Initial kom på banen melder Gro at barnehagen er kvitt luktproblemet. 

-Personalet uttrykker stor glede over forandringene etter at vi innførte det nye systemet fra Initial. De sier det er som å gå inn i en blomstereng med god, frisk lukt. Dermed blir det en hyggeligere opplevelse for både barn og ansatte å skifte bleier.

Tilbyr flere løsninger

Initial har flere løsninger for barnehager med luktproblemer. Ozone veggdispenser, fjerner lukten fra bleier helt ved å drepe alle bakterielle lukter. Denne kan suppleres med en duftdispenser som lager en behagelig duft. Systemet inneholder en ekstra stor bleiebeholder som er tett og brukes sammen med ekstra tykke avfallsposer. I tillegg skal hver avføringsbleie pakkes i en liten pose som hindrer lukt. Tilsammen er disse fire produktene med på å forhindre vond lukt i barnehagens stellerom.

- Gjennomgangstonen fra barnehager er den samme: De er så lei av den vonde lukten på stellerommet. I tillegg stjeler all løpingen til søppelboksene utenfor svært mye tid. Når barnehagene får prøvd løsningene, så anbefaler de dem ofte videre til andre barnehager, sier Hilde Fagerli i Initial, som spesielt har barnehager som satsingsområde.

#