Ring oss nå

22 79 79 22

signature-washroom

Forskning viser at hånddesinfeksjon minsker sykefraværet

23/11/2010

Röd Interiørmatter

Et tysk forskningsstudium som gikk over 13 måneder fastslår at hyppig bruk av hånddesinfeksjon reduserer betydelig risikoen for å bli syk på jobben.

I det tyske forskningsstudiet som er referert til i det anerkjente legetidsskriftet BMC Infectious Diseases 24. august 2010 ble 850 ansatte i flere selskaper plukket ut. Av denne gruppen fikk 67 ansatte beskjed om å bruke hånddesinfeksjon minst fem ganger daglig. Likeledes fikk annen testgruppe bestående av 67 personer beskjed om å fortsatte med sine vanlige hygienevaner. Forskningsprosjektet gikk over 13 måneder og inneholder totalt 1230 personmåneder.

Resultatet av forskningsstudiet viser en formidabel forskjell på de to gruppene i antallet dager med sykdomssymptomer. I gruppen som brukte hånddesinfeksjon var spesielt antallet dager med symptomer til forkjølelse, feber, hoste og diaré sterkt redusert.

Har innflytelse på produktiviteten

– Det viser hvor lite som skal til, sier Espen Agnalt, administrerende direktør i Initial Hygoform, som en kommentar til det tyske forskningsstudiet.

Resultatene i forskningsstudiet bekrefter at hånddesinfeksjon har forebyggende effekt mot akutt respirasjons- og gastrointestinale infeksjoner (for eksempel salmonella, kampylobakter og turistdiaré).

– Fordi hånddesinfeksjonsmidler bidrar direkte til å redusere de mest vanlige årsakene til at folk må holde seg hjemme i stedet for på jobb, så kan man si at slike hygienemidler bidrar indirekte til å holde produktiviteten oppe i bedriften, sier Agnalt.

Les mer om vår hånddesinfeksjon:

Se for øvrig undersøkelsen her:

http://www.biomedcentral.com/1471-2334/10/250

Hübner, Hübner, Wodny, Kampf, Kramer: Effectiveness
of alcohol-based hand disinfectants in a public administration:
Impact on health and work performance related to acute
respiratory symptoms and diarrhoea.
BMC Infectious Diseases 2010, 10

 

#