Ring oss nå

22 79 79 22

signature-washroom

Leder:

25/06/2010

Én syk medarbeider koster deg 1900 kroner dagen

Child on the beach

Først og fremst viste svineinfluensaepidemien oss to ting:

Epidemien ble en kraftig påminnelse på hvor sårbart samfunnet er overfor slike pandemier. Hadde pandemien rammet så hardt som de mest pessimistiske spådommene, hvor det ble anslått at nesten 1,4 millioner nordmenn ville bli smittet og tusenvis ville dø, ville samfunnet nærmest stoppet opp. Og ikke bare tusenvis av mennesker ville bukket under – også tusenvis av bedrifter ville gått konkurs.

 For det andre viste svineinfluensaepidemien samfunnets mobiliseringsevne. Selv om vi slapp å se gatene fulle av nordmenn med munnbind, ble antibakterielle servietter og små sprayflasker med desinfiserende middel allemannseie, nærmest over natten. Det fantes knapt en restaurant, en bedrift, en kantine eller et møterom hvor slike produkter ikke sto fremme. Og alle forsynte seg rikelig av tilbudet. Trolig har det aldri vært færre bakterier i norske bedrifter noen gang!

 

Vi kan ikke lene oss tilbake

Ozone generator sm

Nå som svineinfluensaepidemien er over, kan vi ikke lene oss tilbake og henfalle til slappere hygienekrav. Sykdom koster rett og slett for mye: For bedriften selv og for samfunnet som helhet. Beregninger SINTEF har gjort viser at bare én syk medarbeider koster bedriften hele 1900 kroner i ekstra kostnader pr. dag under sykdommen. Er medarbeideren borte en hel uke har det påført bedriften et tap på nesten 10.000 kroner i form av produksjonstap, innleie av vikarer, ekstrajobb og påkjenning for øvrige ansatte m.m. At det er så lite som skal til for å redusere disse enorme kostnadene gjør statistikken spesielt deprimerende. Hyppig såpevask og desinfiserende middel ville redusert den økonomiske belastningen ved sykdom betydelig.

Vi i Initial Hygoform vil derfor gjøre vårt ytterste for dere – våre kunder – skal kunne opprettholde det høye hygienekravet som dere mobiliserte til under svineinfluensaepidemien. Det er hovedgrunnen til at vi nå lager dette elektroniske nyhetsbrevet. Her vil dere jevnlig få tips og råd om hvordan dere kan redusere sykdom på arbeidsplassen, hvordan andre bedrifter jobber for å skape et mest mulig bakteriefri arbeidsmiljø og ulike produkter og løsninger som vi kan tilby dere.

Vi håper dere finner dette nyhetsbrevet nyttig, og vi mottar gjerne tips om saker som dere vil at vi skal fokusere på!

Med vennlig hilsen

Espen Agnalt

Direktør Hygiene, Initial Hygoform

#