Ring oss nå

22 79 79 22

signature-washroom

H√•ndt√łrkere med varmluft f√łrer til flere bakterier p√• hendene

25/03/2009

En ny studie fra University of Westminster, som tok for seg forskjellene ved bruk av håndtørkere med varmluft og papirhåndklær, viser at håndtørkere med varmluft kan øke antallet bakterier på hendene med 190 prosent!


Stor forskjell på tørkeevnen


En av sammenligningene som ble gjort i testen som ble gjennomført ved University of Westminster var tørkeeffekten ved bruk av henholdsvis håndtørkere med varmluft og papirhåndklær.


Studien viste at det i gjennomsnitt tar 10 sekunder å tørke hendene med 90 % effektivitet med papirhåndklær, mens man trenger 47 sekunder for å tørke dem med varmluft. Disse tallene kan forklare hvorfor de fleste brukere foretrekker papir- eller linhåndklær fremfor varmluft. Studien viser også at bare synet av håndtørkere med varmluft gjør at mange ikke ønsker å vaske hendene i det hele tatt!


Håndtørkere med varmluft fører til flere bakterier på hendene


Et annet sammenligningsområde i studien var effekten av begge håndtørkingsløsningene. Tidligere studier har allerede vist hvor viktig det er å tørke hendene etter vask for å redusere antall bakterier.


Denne studien viser at papirhåndklær reduserer antallet av alle typer bakterier både på fingre og håndflater med i gjennomsnitt 75 prosent. Resultatet for håndtørkere med varmluft kunne ikke vise til nedgang i antall bakterier; tvert i mot økte antallet med over 190 prosent!


Et ekspertråd fra Initial


Resultatene i denne studien viser at man bør være forsiktig med bruk av håndtørkere med varmluft på steder der hygiene er svært viktig, slik som skoler, sykehus, kjøkken og andre offentlige steder.


Initial tilbyr ulike hygieniske løsninger for håndtørking og tilbyr også pakker som innebærer full service. Initial tar utgangspunkt i skreddersydd rådgivning ut fra dine behov og stiller en hygieneekspert til din disposisjon. Denne eksperten kartlegger din situasjon og dine ønsker og tilbyr en komplett service som passer dine spesifikke behov.


Ønsker du ekspertråd for ditt toalett? Request a free on-site visit fra en Initial-ekspert!


Kilde: University of Westminster

#