Ring oss nå

22 79 79 22

signature-washroom

Forskning viser at rene toaletter forebygger helserisiko

09/02/2009

Mange toalettbesøkende som ikke setter seg ned på setet, men i stedet velger å henge over toalettet for å unngå kontakt med toalettet, har en høyere risiko for å få blærebetennelse. Dette viser en undersøkelse gjort av et nederlandsk helsemagasin.

Det nederlandske magasinet ”gezondNU” har undersøkt toalettvanene til en utvalgt gruppe på 350 personer. Målgruppen besto av kvinnelige og mannlige toalettbesøkender i ulik alder som ble spurt om sine toalettvaner.

Mange av brukerne engstet seg for toalettets hygiene  

Undersøkelsen viser at nesten 80 % av kvinner og 40 % av menn som oppsøker toaletter når de er ute ikke ønsker, i motsetning til det som er tilfellet hjemme, å sitte på toalettet, fordi de er engstelige for dårlig hygiene.

Det ser ut til at de største problemene med hygiene oppstår på offentlige steder, f.eks. på toaletter langs motorveien, i kjøpesentre, toaletter i bysentra og på restauranter.

Toaletthygiene og helserisiko

Dersom man velger å ikke å sette seg ned på toalettet, kan dette utgjøre en helserisiko. Forskning viser at man kan pådra seg blærebetennelse, dersom kan lar være å sette seg ned. Dersom man utsetter et toalettbesøk for lenge, kan dette føre til at avfallsstoffer kroppen produserer går inn i blodet.

Men det å sette seg ned på et skittent toalettsete er heller ikke uten risiko.

Selv om det ikke er synlig for det blotte øyet, kan toalettseter som brukes av mange ha rester av fekale bakterier som kan forårsake infeksjon, f.eks. hepatitt A og B samt mage-/tarminfeksjon.

Bedre toaletthygiene med Initial Hygoform Seterens

Toalettseterens  fra Initial er løsningen for tilsmussede toalettseter. Toalettseterenseren oppbevares i en boks ved siden av toalettpapirholderen. Ved å fukte litt toalettpapir med den alkoholbaserte væsken og tørke av setet før bruk, er man garantert trygg. Løsningen bedrer hygienen samtidig som helserisikoen som forbindes med toaletter som brukes av mange reduseres.

Toalettprodukter og -tjenester

I tillegg til Seat Cleaner, tilbyr Initial Hygoform et komplett utvalg av hygieneprodukter og –tjenester for toaletter i bedrifter og institusjoner som gjør det enkelt for alle å tilby sine gjester og ansatte rene og hygieniske toaletter.

Det komplette utvalget av toalettprodukter fra Initial Hygoform omfatter produkter fra toalettpapirholdere og luftrensesystemer til midler for god håndhygiene, håndvask og håndtørring.

Initial leverer disse toalettproduktene i et fullservicekonsept. Det betyr at Initial installerer produktene profesjonelt samt sørger for regelmessig service og påfylling i hele serviceperiodens lengde.

For mer informasjon om toalett-tjenester fra Initial Hygoform og skreddersydde løsninger for din bedrift, vennligst ta kontakt med en av våre eksperter!

#