Ring oss nå

22 79 79 22

signature-washroom

Hygieneeksperten Initital innleder global sanitærkampanje

24/10/2008

 OSLO, 22. oktober 2008 – Hvert 15. sekund dør et barn av diaré. 2,6 milliarder mennesker rundt om i
verden mangler tilgang til grunnleggende sanitæranlegg. Eksperten på sanitære forhold og
håndhygiene, Initial, har startet en internasjonal kampanje som har til hensikt å bidra til økt
bevissthet om behovet for bedre sanitære forhold.

Initial starter sin globale sanitærkampanje i FNs Internasjonale År for Sanitære forhold for å støtte organisasjonens mål om å halvere antall mennesker uten tilgang til grunnleggende sanitæranlegg innen 2015. Videre vil bedriften støtte sanitærprosjekter i Afrika gjennom den internasjonale hjelpeorganisasjonen Redd Barna.

Et tabubelagt emne
Divisjonsdirektør Henry Chandler, som blir leder for kampanjen, kommenterer: “Sanitære forhold er fremdeles et tabubelagt emne, selv om det er en nødvendighet både i utviklingsland og i industrilandene. Diaré er årsaken til 17 prosent av barnedødsfall under fem år i verden - det er et sjokkerende og skammelig faktum mange i den industrialiserte verden ikke er klar over.” Initial ønsker å mobilisere bedrifts- og folkeopinionen, vinne støtte blant folk, og bidra til å gjøre store forandringer i livet til befolkningen i utviklingsland. Chandler: “Det Internasjonale Året for Sanitære forhold er et fantastisk initiativ fra FN vi som hygienespesialister er stolte av å bidra til.”

Hjelp til både utviklingsland og industriland
Initial vil støtte Redd Barna-prosjekt i Afrika for å bygge sanitæranlegg ved lokale skoler. Bedriftens deltakelse blir ikke bare fokusert på utviklingsland. Mer enn halvparten av befolkningen i industrilandene vasker ikke hendene etter at de har vært på toalettet. Derfor vil Initial opprette et utdanningsprogram for grunnskoler i hele verden for å lære barn om håndhygiene. Chandler: “Vi vil at så mange ansatte som mulig skal bli involvert i dette og bidra til å øke profilen til kampanjen vår i deres lokalsamfunn.”

Nettsted
Bedriften har lansert et globalt nettsted - www.initialsanitation.com - som fungerer som det viktigste kommunikasjonsverktøyet for denne kampanjen. I tillegg til at det inneholder informasjon om sanitære problemer og viktigheten av håndhygiene, viser det også detaljer om prosjektene Initial deltar i, og opplyser om hvordan man kan bidra til sanitærprosjekter.

Sanitære forhold - avgjørende for helse og økonomi
Etter at det Internasjonale Året for Sanitære forhold er over, vil Initial fortsette innsatsen slik at det globale sanitærproblemet blir værende på dagsorden. “Vi tror fullt og fast på at sanitære forhold ikke bare er livsnødvendige for god helse, men at de også genererer økonomiske fordeler for utviklingslandene. Detbidrar til selvrespekt og sosial utvikling og til miljøvern, f.eks. vannkvalitet, så forbedrede sanitærforhold er absolutt oppnåelige,” sier Henry Chandler.

Om det Internasjonale Året for Sanitære forhold (IYS)
Med tanke på innvirkningen hygiene har på offentlig helse, redusert fattigdom, økonomisk og sosial utvikling samt miljøvern, erklærte FNs generalforsamling 2008 for det Internasjonale Året for Sanitære forhold. Målet er å øke bevisstheten og påskynde fremdriften til målet for Millenniumsutviklingen om å redusere antall mennesker uten tilgang til grunnleggende sanitære forhold med halvparten innen 2015. For å oppnå dette, koordinerer FNs arbeidsgruppe for vann og hygiene prosjektet, og jobber for å øke bevisstheten og stimulere til besluttsom handling fra politikere og ansatte i statsadministrasjoner, offentligheten og media, samt bedriftsledere, akademikere, religiøse ledere og berømtheter.
www.esa.un.org/iys

#