Ring oss nå

22 79 79 22

signature-washroom

Nytt, industrielt vaskeri skal gjenbruke 50 % av pumpet vann

28/06/2006

Initial Tekstilservice bygger et nytt, industrielt vaskerianlegg i industriparken Lokeren i Belgia. Byggingen startet 6. juni 2006, og skjer på 20 000 m2 land i Moortelstraat 12 med et budsjett på EUR 15 300 000.

Anlegget vil bestå av vaskeri, lager, ekspedisjon og administrative kontorer for kundeservice og salgsteam. Byggingen vil også omfatte et miljøvennlig vannbehandlingsanlegg, som benytter en membranbioreaktor som gjør det mulig å gjenbruke opptil 50 % av pumpet vann.

Selv om Lokeren-anlegget vil være automatisert i høy grad, vil det likevel gi 15 nye stillinger. Det nye anlegget erstatter et av selskapets eldste anlegg i Zele.

Initial Tekstilservice startet dette prosjektet etter å ha bestemt seg for en stegvis tilnærming som omfattet en forskningstur til de ledende, sammenlignbare organisasjonene i Frankrike, Tyskland og Nederland. Kunnskapen og innsikten fra denne forskningen dannet basis for et nytt konsept, som ble videreutviklet av interne team med hver sin spesialitet, som energi, miljø, finans osv.

Anleggets utforming tok hensyn til virksomhetens vekstpotensial og gir rom for utbygging og for Initial Tekstilservice til å videreutvikle sin stilling som markedsleder.

Merknad til redaktørene

Initial Tekstilservice har en årlig omsetning på EUR 60 100 000 og har 772 ansatte. Selskapets anlegg i Brecht, Hoogstraten, Zele, Schaerbeek, Merksem, Malle og Heppignies fokuserer på utleie og vedlikehold av sanitærutstyr, arbeidsklær, gulvmatter og lintøy.

Initial Tekstilservice starter med behovsanalyse og måling i kundens lokaler. Servicepersonalet kommer på en avtalt dag hver uke for å hente skittentøy fra kunden. Arbeidstøyet sorteres før vasking på vaskeriet. Hvert plagg blir kontrollert separat og - om nødvendig - modifisert, reparert eller erstattet. Når de rene plaggene er klare - strøket, brettet og pakket - leverer Initial Tekstilservice dem til kunden, i noen tilfeller til spesielt utformede oppbevaringsbokser.

Hvert plagg har en unik strekkode slik at vår kundeservice kan spore plagget gjennom hele systemet og gjøre endringer i løpet av prosessen som ønsket. Strekkoden brukes også for vår automatiske fakturering.

Siden Initial Tekstilservice setter miljø og sikkerhet svært høyt, bruker selskapet bare automatisk porsjonerte mengder av biologisk nedbrytbare vaskemidler i energisparende, automatiske vaskesystemer. Til og med regnvann gjenbrukes så langt som mulig. Det blir utelukkende brukt miljøvennlig naturgass som energikilde.

Initial Sykehusservice har over 614 ansatte og en årlig inntekt på EUR 34 500 000. Virksomheten har avdelinger i Hoogstraten, Lokeren, Vilvoorde, Doornik og Eeklo, og driver innen levering og vedlikehold av arbeidsklær og lintøy for sykehus og pleieinstitusjoner.

#