Ring oss nå

22 79 79 22

signature-washroom

Norske bakteriedrepere får eksklusivt kvalitetsstempel

14/04/2014

Hygieneselskapet Initial er tildelt Red Dot Design Award for utvikling av en produktserie som kan redusere landets sykefravær.

The Red Dot Design Award har tidligere blitt tildelt store merkenavn som Apple, Mercedes og Borch som en anerkjennelse for produkter av høyeste kvalitet. Denne æren har nå tilfalt norske Initial for en rekke unike hygieneprodukter som effektivt hindrer spredning av bakterier på toaletter og ande relevante steder i virksomheten.

Red Dot Design Award

Det er blant annet snakk om dispensere til papir, såpe, hånddesinfeksjon og toalettseterens. Samtlige produkter er designet med tanke på å minimalisere risikoen for infeksjoner fra de bakteriene som normalt finnes på toaletter. En av flere måter å oppnå dette på er at alle overflater blir framstilt av bakteriehemmende materialer.

Espen Agnalt, administrerende direktør i Initial, understreker verdien av god toaletthygiene. Han peker i den forbindelse på tall fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) som viser at rundt 5 prosent av den totale norske arbeidsstyrken daglig melder seg syke. Anslagsvis koster dette bedriftene 13.000 kroner pr. ansatt i uken.

”Vi er svært glade for å motta en slik flott pris, særlig fordi prisen i seg selv setter enda større fokus på viktigheten av god hygiene. Vi vet at et selskap ikke trenger å gjøre så mange endringer for å forebygge sykefraværet – bare muligheten for hånddesinfeksjon i personalkantinen kan ha enormt stor betydning. I en tid der produktivitet er et nøkkelord over hele verden, er dette opplagt en viktig parameter å fokusere på – også i Norge”.

The Red Dot Design Award utdeles hvert år innen 16 forskjellige kategorier. Denne gangen deltok i alt 4.815 virksomheter fra hele verden. Fellesnevneren er at uavhengige eksperter sørger for å premiere de produktene som er mest innovative og holder høyest kvalitet.

For mer informasjon, vennligst kontakt adm. direktør Espen Agnalt på telefon 915 62 179.